Пластина гумова харчова – пластина призначена для виготовлення ущільнень нерухомих з’єднань та інших виробів, контактуючих з різними харчовими продуктами. Пластина харчова (чорна, біла) працездатна при с Пластину виготовляють двох видів: рулонна (товщиною від 2мм до 6мм), листова (формова товщиною від 8 до 50мм). В залежності від призначення (робоче середовище) пластини виготовляють чотирьох типів. 1 – молочні продукти, риба, м’ясо (середньої твердості); 2 – жири і олія, та продукти, до складу яких входять жири, майонез (м’якої, середньої та підвищеної твердості); 3 – фрукти, овочі, соки, пюре та консерви, пиво, дріжджова суспензія, питна, газована та мінеральна вода, квас, цукровий сироп та інші безалкогольні напої (м’якої, середньої та підвищеної твердості); 4 – вина, горілка, коньяк та інші алкогольні напої (середньої твердості).